Počet položiek: 0 0,00 €

Zrnková káva illy Intenso 250 g, tmavo pražená

kliknutím zväčšíte
Zrnková káva illy Dark 250 g, tmavě pražená - hlavný pohľad
Zrnková káva illy Dark 250 g, tmavě pražená - hlavný pohľadZrnková káva illy Dark 250 g, tmavě pražená - predný pohľadZrnková káva illy Dark 250 g, tmavě pražená - ilustrácia
Dostupnosť:Skladom
Produkt je okamžite dostupný k odoslaniu.
Skladom:> 5 ks
Expedujeme:dnes
Cena: 8,40 €
DPH:10 %
Kód:IL-3371
Výrobca:illy
Krajina pôvodu: Taliansko
Merná cena: 31,60 €/kg
Minimálna trvanlivosť: 06/2025
Tmavo pražená zrnková káva illy Intenso 100% Arabica je silná káva s plným telom, bohatou cremou a príjemnou vôňou.

Tmavo pražená zrnková káva illy Dark 100% Arabica je silná káva s plným telom, bohatou cremou a príjemnou vôňou. Je to "naša firemná" káva, na ktorej oceňujeme predovšetkým jeju suverénnu chuť s nádychom horkej čokolády, nízky obsah kofeinu a nepostrehnuteľnú aciditu. Ráno nás budí, celý deň drží na nohách a večer uspáva...jednoducho skvelý spoločník Usmívající se

Kvalita

Káva illy je zložená z deviatich rôznych druhov kávy Arabica. To umožní, aby výsledná chuť bola vždy konštantná. Ako každá poľnohospodárska plodina, tiež káva sa líši zber od zberu. Správne namiešanie kávovej zmesi sa tak stáva skutočným majstrovstvom.

Udržateľný rozvoj

illycaffè vždy nakupuje zelenú kávu priamo od konkrétnych farmárov, nikdy nie prostredníctvom komoditnej burzy. Len tak je zaručená požadovaná kvalita zŕn. Zároveň sa vytvárajú dlhoročné väzby medzi pestovateľmi a pražiarňou. Spoločnosť platí za dodávky zelenej kávy až o 30 % vyššiu cenu ako je cena trhová. Udržateľný rozvoj sa tak stáva jednou z hlavných hodnôt, ktoré illycaffè uznáva.

Kontrola

Než sa zelená káva dostane do pražiarne illy, je niekoľkokrát ochutnávaná vo firemnej laboratórii. Prvá je ponukový vzorka, nasleduje vzorka pred tým, než celá zásielka opustí prístav v krajine produkcie. Ďalšia vzorka sa odoberá po príchode do prístavu Terst. Pokiaľ táto vzorka odpovedá pôvodným dvom, je zásielka prijatá do skladu illycaffè. V závislosti na dĺžke skladovania zelenej kávy sa vykonáva ďalšie priebežné testovanie.

Triedenie

Stačí jediné zlé zrno z celkových päťdesiatich, aby bola výsledná chuť šálky espressa znehodnotená. Každé jednotlivé zrno kávy illy tak prechádza elektronickým triedením: zrná prechádzajú strojom, ktorý pomocou špeciálnych paprskov skúma ich fyzikálne charakteristiky. Nedozretá alebo fermentovaná zrná sú následne vyradená prúdom vzduchu. Avšak, vďaka starostlivosti venovanej voľbe suroviny, je výsledné percento vyradených zŕn veľmi malé.

Balenie

Čerstvo upražené káva pri kontakte so vzduchom stratí až 40 % svojho aróma počas ôsmich hodín. Pri balení kávy illy je preto využívaná unikátna technológia, tzv. presurizácia, pri ktorej je plechovka naplnená stlačeným dusíkom, inertným vo vzťahu ku kávovej zmesi. Ten spoločne s oxidom uhličitým, ktorý produkujú upražené zrná, spôsobuje, že v plechovke je podstatne vyšší tlak ako v okolitej atmosfére. Aromatické látky potom zostávajú doslova uväznené v bunkovej štruktúre zrna. Espresso pripravené z takto balenej kávy má bohatšiu arómu a plnšie telo.

Položiť novú otázku

Meno
E-mail ( nebude zverejnený )
Váš príspevok
Odpíšte kód
antispam