Počet položiek: 0 0,00 €

BIO Horúca čokoláda karamel Marc & Kay, 250 g

kliknutím zväčšíte
BIO Horká čokoláda karamel Marc & Kay, 250 g
ks
Kód:MC-1032069229
Výrobca:Marc & Kay
Cena s DPH : 10,60 €
DPH:15 %
Dostupnosť:Skladom
Skladom máme:2 ks
Krajina pôvodu: Nemecko
Dovozca: Šľaháme.sk
EAN: 9007220136114
Merná cena: 42,40 €/kg
Dátum spotreby: 7/2019
Vychutnajte si horúcu čokoládu s karamelovou príchuťou.

Kto by nemal rád čokoládu. Milovali ju už Mayovia aj Aztékovia, bola súčasťou každej slávnostnej tabule a vylepšovala sa korením alebo vanilkou. Kakaovými bôbmi sa dalo aj platiť. Roku 1519 priviezli z Ameriky do Európy kakao Španieli a od tej doby sa jeho obľuba veľmi rýchlo šírila. Kakaový prášok pre čokoládové nápoje Marc & Kay je vyrábaný z kakaových bôbov vypestovaných v Južnej Amerike (Peru, Dominikánska republika) pod certifikáciou ekologického poľnohospodárstva Fair Trade, ktorá je zárukou BIO produkcie. Čokoládové nápoje Marc & Kay bezlepkové a vhodné aj pre vegánov. Nie je dôvod, aby si ich tak nedoprial naozaj ktokoľvek.

Pestovanie Fair Trade kakaa

Pestovanie kakaa je intenzívna a náročná manuálna práca vyžadujúca neustálu pozornosť a starostlivosť. Kakaovníky kvitnú a ich plody dozrievajú v priebehu celého roka v teplých dažďových podnebiach. Plody kakaa sú veľké struky, ktoré sa zo stromu dostávajú mačetou alebo tyčou. Každý struk obsahuje 20 až 30 bôbov zasadených do sladkej bielej dužiny. Na získanie jedného kilogramu kakaa je potreba celoročná úroda z jedného stromu. Pretože kakaové struky nedozrievajú v rovnakú dobu, je potreba strom neustále kontrolovať. Kakaovník je tiež rastlina veľmi citlivá na zmeny počasia a náchylná k chorobám a nákazám. Potom, čo sú plody zozbierané, rozsekávajú sa mačetou a bôby sa vyberajú von, potom sa fermentujú, sušia, čistia a balia.

Príprava

Vychutnajte si horúcu čokoládu s karamelovou príchuťou. Rozpustite 2-3 čajové lyžičky kakaového prášku v 250 ml horúceho mlieka (80 °C). Potom už stačí len dobre premiešať, objať hrnček dlaňami, privrieť oči, privoňať a opatrne ochutnať prvý sladký dúšok. Čokoláda zahreje v ústach, po tele a na duši sa rozleje teplo a pokoj, a čo to vyvolá v spomienkach je na každom z nás...dokonalé spojenie čokolády a karamelu.

Tip

Nezabudnite ozdobiť poriadnou čapicou šľahačky. Ak chcete zhrešiť ešte viac, pridajte lyžičku kakaového prášku do 250 ml 33% čerstvej smotany, premiešajte a cez jemné sitko nalejte do šľahačkovej fľaše. Pretrepte, aplikujte bombičku a užite si nevšedné a pritom jednoduché ochutenie šľahačky. Dvojitý luxus, ktorý do tretice môžete vylepšiť kakaovým alebo karamelovým kreslením s Monin Art. A nemusíte zďaleka zostať len pri klasickej prípravy alebo ochutenej šľahačky. Kakaový prášok môžete použiť do pečených i nepečených dezertov, zmrzlín alebo na ozdobu. S BIO a prvotriednou chuťovou kvalitou tak dodáte servírovaným dobrotám šmrnc.

Zloženie
BIO kakao 42%
BIO trstinový cukor
prírodné aróma
alergény: môže obsahovať stopy sóji, orechov a mlieka

Položiť novú otázku

Meno
E-mail ( nebude zverejnený )
Váš príspevok
Odpíšte kód
antispam
kontakty-patička

+420 607 673 962

dotazy@slehame.cz

výhody nákupu - patička
  99.7 % PRODUKTOV
u nás vždy skladom
  EXPEDÍCIA OBJEDNÁVOK
do 13:00 v ten istý pracovný deň
  DORUČENIE ZADARMO
už od 80 €
   GARANCIA 90 DNÍ
na vrátenie tovaru
Zákaznický servis-patička
Jak doručujeme - paticka
  • AKO A KAM DORUČUJEME


Loga - patička

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Copyright © www.slahame.sk, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.slahame.sk

Pri poskytovaní našich služieb nám pomáhajú súbory cookies. Využívaním našich služieb súhlasíte s ich použitím.   Ďalšie informácie