V roku 1952 založil Herbert Kayser vo Viedni firmu "Herbert Kayser & Co, novodobej hospodárskej aparáty". Tento - dnes už zastaraný názov - už v tom čase v sebe niesol jadro filozofie podnikania: Inovácia a kvalita v okrajových segmentoch. Teda kategórie, ktoré sú aj pre dnešné podnik Kayser Berndorf AGstále záväzné. Už koncom 50. rokov bola začatá výroba bombičiek so stlačeným plynom (na výrobu sódy a šľahačky) a výrobníkov sódy a šľahačky.
Po smrti zakladateľa firmy a menej úspešných rokoch začala v septembri 1986 novodobá éra podniku Kayser Berndorf AG pod vedením Johannesa Conrada-Billroth.
V rámci stratégie firmy bola založená v roku 2004 dcérska spoločnosť v Českej republike, KAYSER s.r.o., so sídlom v Moravskej Třebovej. Neustále rastúce nároky zákazníkov na kvalitu, termíny dodania a zodpovedajúce využívanie prírodných zdrojov priviedlo spoločnosť k ďalšiemu rozhodnutiu a v roku 2008 na rovnakom mieste zriadili novú prevádzku s najvyššími technickými a ekologickými štandardmi. Spoločnosť bola certifikovaná systémom manažérstva kvality podľa noriem ISO9001, HACCP a ISO14001.
Dnes vyváža spoločnosť KAYSER s.r.o. cez 95% výrobkov do viac ako 70 krajín sveta a aj naďalej vsádza na overenú stratégiu inovácie a kvality v okrajových segmentoch.